Stäng

KÖPVILLKOR

 

Allmänt

Gosharp.com Nordic AB (nedan Gosharp) säljer varor via internet till privatpersoner och företag i Sverige med person- eller organisationsnummer. För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år. Dessa köpvillkor är tillämpliga på alla de avtal som du sluter med Gosharp.com Nordic AB, nedan Gosharp. Alla priser på Gosharp är angivna i SEK, inklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att justera priser, produktinformation och villkor utan föregående avisering. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen. Villkorsändringar publiceras här på gosharp.se/kopvillkor. 

 

Avtal om Enstaka köp eller Tillsvidareprenumeration

Genom att beställa varor på Gosharps webbplats accepterar du Köpvillkoren. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras genom en orderbekräftelse. Avtal om köp kan göras på två (2) olika sätt, antingen via ett Enstaka köp eller genom att starta en Tillsvidareprenumeration.

 

ENSTAKA KÖP

Väljer du att genomföra ett Enstaka köp kommer endast den beställda produkten att levereras och debiteras vid ett (1) tillfälle. När vi mottagit din beställning skickar vi ut en orderbekräftelse till din uppgivna e-postadress. Där finns information om din beställning, betal- och leveranssätt. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta Kundservice snarast om något känns oklart. Om du önskar ändra en beställning i efterhand kontaktar ni kundservice med din fråga så ser vi om vi kan hjälpa dig!

 

TILLSVIDAREPRENUMERATION

Väljer du att teckna en prenumeration kommer varan att levereras löpande i enlighet med den leveransfrekvens du valt, tills dess att du avslutar prenumerationen. Du kan välja mellan att få dina varor varje månad, varannan eller var tredje månad. Din första leverans skickas inom 24h och därefter levereras dina varor på samma datum varje leveranstillfälle. När vi mottagit din beställning på en Tillsvidareprenumeration skickar vi ut en orderbekräftelse till din uppgivna e-postadress. Där finns information om din beställning, betal- och leveranssätt samt leveransfrekvens. Därefter kommer vi skicka en orderbekräftelse till din e-post i samband med varje avtalad leverans, i enlighet med vald leveransfrekvens. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta Kundservice snarast om något känns oklart. Om du önskar ändra en beställning i efterhand kontaktar ni kundtjänst med din fråga så ser vi om vi kan hjälpa dig!

PAUSA ELLER AVSLUTA PRENUMERATION

Avtalet innebär en tillsvidareprenumeration men utan bindningstid. Du kan pausa eller avbryta din prenumeration när du vill, men dock senast 3 dagar före avtalat leveransdatum. Detta av logistiska skäl. Du kan pausa eller avsluta din prenumeration genom att skapa ett konto på MINA SIDOR .

MEDLEMSFÖRMÅNER FÖR PRENUMERANTER

Vid start av prenumeration erbjuder Go sharp ett sänkt pris på varan (i rött). Detta pris gäller en gång per produkt och vid den första sändningen och därefter levereras varan till ordinarie pris i enlighet med vald leveransfrekvens. Som prenumerant av minst tre (3) produkter erhåller du som kund 10% rabatt på alla order, även på enstaka köp. Vid enstaka köp krävs att du är inloggad när du genomför köpet i kassan. 

MEDLEMSKOMMUNIKATION FÖR PRENUMERANTER

Har du en aktiv prenumeration, ser vi dig som medlem hos Go sharp. Dina angivna personuppgifter lagras då i vår e-postplattform MailChimp för att vi ska kunna kommunicera medlemsförmåner och villkorförändringar till dig.

GO SHARP ÄGER RÄTT ATT AVBRYTA KÖP VID MISSBRUK

Sänkt pris (i rött) vid start av prenumeration gäller en (1) per produkt. Gosharp äger rätt att avbryta köp och start av prenumeration med sänkt pris i följande fall.

1. När man startar en prenumeration på en viss produkt, som man redan tidigare innehaft en prenumeration på och avslutat den efter första leveransen. 

2. När man startar en prenumeration, efter ha avslutat tre (3) st prenumerationer på olika produkter efter första leveransen.

3. När man startar fler än fem (5) st prenumerationer vid ett och samma tillfälle.

 

Betalningsalternativ

Vi erbjuder våra kunder direktbetalning via internetbank, via kort och fakturabetalning. Ingen kortavgift eller fakturaavgift debiteras i anslutning till dessa betalsätt. Debitering sker i samband med leverans av beställda varor. Vid prenumerations debiteras samma betalsätt som användes vid start av prenumeration. Vi förbehåller oss rätten att neka köpet om kortet saknar giltighet eller om köpesumman inte finns tillgänglig för debitering. 

 

Klarna Checkout - smidigt och säkert

För att du som konsument ska känna dig trygg när du handlar på Go sharp online samarbetar vi med Klarna för inlösen av konto-/kreditkortsbetalningar samt direktbetalningar via internetbank. Efter att ni i kassan valt att betala ert köp via kortbetalning förflyttas ni vidare till ett betalfönster som guidar er genom köpet. Vi accepterar köp med Visa och Mastercard. Väljer du kort kommer detta att lagras säkert hos Klarna som garanterar en snabb och säker betalning och uppfyller kraven för PCI-DSS. Säkerheten en av de viktigaste hörnpelarna i Klarnas lösningar. Klarna är certifierade av både svenska och utländska banker och kortföretag. All information som rör din betalning krypteras med SSL (Secure Sockets Layer) vid överföring till Klarna och dina kortuppgifter varken registreras eller lagras av Klarna. Observera att du måste ha målsmans tillstånd för att handla på Gosharp om du är under 18 år!

Läs mer om Klarna Checkout här.

 

Klarna Faktura - betala inom 14 dagar

Väljer du faktura får du fakturan via mail i samband med dina beställda varor. Fakturan ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Det tillkommer inte någon fakturaavgift. Vid köp förbehåller vi oss rätten att göra en kreditupplysning genom Klarna AB. 

Läs mer om Klarna faktura här.

 

Klarna Delbetalning - 0% ränta upp till 12 månader

När du väljer delbetalning som betalningsalternativet i kassan får du genast besked om din ansökan har beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du gå tillbaka och välja ett alternativt betalningssätt. Du kan ha ett eller flera pågående delbetalningsköp och Klarna AB sammanställer dem på en kontofaktura månatligen. Givetvis kan du när som helst under delbetalningstiden betala hela kvarvarande skulden. Följande alternativ finns för delbetalning:

  • 3 månader med 0 % årsränta (uppläggningsavgift 95 kr)
  • 6 månader med 0 % årsränta (uppläggningsavgift 295 kr)
  • 12 månader med 0 % årsränta (uppläggningsavgift 395 kr)
  • 24 månader, Konto 19,9% årsränta (betala 1/24 av totalbeloppet eller minst 50 kr i månaden)
  • 36 månader med 9,95 % årsränta (uppläggningsavgift 395 kr)

Aviavgift om 29 kr tillkommer på samtliga alternativ.

Läs mer om Klarna delbetalning här.

 

 

LEVERANSVILLKOR

 

Allmänt

Go sharp säljer endast receptfria läkemedel till den som är behörig att förordna läkemedel. Produkterna som vi säljer kan användas i Sverige och de har en svensk manual eller bruksanvisning när produkten så kräver det, antingen i fysisk eller digital form. Sedvanliga garantier lämnas på produkter där garanti är tillämpligt och eventuella garantier är giltiga i Sverige och endast för förstahandsköpare. Mer information finns i respektive produkts bruksanvisning.

 

Orderbekräftelse

Vid enstaka köp och vid start av prenumeration skickas orderbekräftelse omgående till din e-post. Vid prenumeration skickas orderbekräftelse ut 3 dagar före varje avtalad leverans i enlighet med vald leveransfrekvens. i orderbekräftelsen finns information om din beställning. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta kundservice snarast om något känns oklart. Om du önskar ändra en beställning i efterhand kontaktar ni kundservice med din fråga så ser vi om vi kan hjälpa dig! Vid ändringar i order som redan levererats gäller särskilda villkor.

 

Leveranstid

Leveranstiden är vanligtvis 1-3 arbetsdagar från beställningsdagen. Vid eventuell leveransförsening av Gosharp meddelas du via e-post eller telefon om detta 1-3 dagar efter köptillfället. Vid leveransförsening har du rätt att häva köpet. Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella prisfel.

 

Transport 

All transport av varor sker med hjälp av Postnord och DHL. Anmäl transportskador så fort som möjligt och utan dröjsmål till transportörer ovan. Gör detta på www.postnord.se och www.dhl.se. Även om vi och våra transportörer gör vårt yttersta för att leverera det som har blivit beställt i utlovad tid, kan det inträffa förseningar hos våra transportörer. Om leveransen dröjer från vad som har utlovats ber vi dig kontakta oss omgående eller senast inom 14 dagar från att du mottagit orderbekräftelse, så att vi kan undersöka orsaken till detta. Om du vill annullera en försenad vara, vänligen kontakta kundservice. Gosharp tar inte ansvar för någon som helst skada som kommit till följd av att en aviserad leveranstid överskridits.

 

Fraktavgifter

För order under 300 kr (inkl moms) debiteras frakt. Varor 0-250 g - 39 kr, 251-500 g - 49 kr, 501-1000 g - 59 kr. 1000-2000 g - 79 kr.

 

Utlämningsställe

Paketet levereras alltid till specificerat utlämningsställe hos PostNord eller DHL. Så snart paketet har anlänt till ditt utlämningsställe så skickas en SMS avisering till dig som du tillsammans med legitimation behöver vid uthämtning. Du kan även använda ditt kollinummer för att lösa ut din order.

 

Ej uthämtat paket

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid "ej uthämtade paket". Om paket avseende beställda varor eller leverans av prenumeration ej har hämtats ut hos ombud, debiterar vi därför en kostnad om 95 kr per paket, dock aldrig mer än förändelsens totala kostnad inkl. eventuell frakt. Avgiften motsvarar kostnaderna för expeditionsavgift, returfrakt och hantering. Försändelsen ligger hos postombudet i 14 dagar innan den returneras till Go sharp. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och debiteras därefter. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning nedan.

 

 

BYTES OCH RETURRÄTT

 

Full retur- och bytesrätt inom 14 dagar

Du har full retur- och bytesrätt inom 14 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan och att den returneras i oskadat skick. Kläder får provas, men ej användas. Retur- och bytesrätten gäller inte underkläder. Alla etiketter ska finnas kvar på varorna.  För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Vid byte, retur eller reklamation följer vi Konsumentverkets regler för e-handel.

 

Ångerfrist och meddelande

Vår målsättning är att du ska bli nöjd med den vara eller de varor du köper hos oss. Handlar du från Go sharp har du därför enligt distans och hemförsäljningslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du har tagit emot den. Du måste dock meddela vår kundtjänst detta på 08 - 50 90 22 20 eller via e-post på team@gosharp.se. För att snabbare kunna hantera ditt ärende ber vi dig uppge följande information:

  • Ordernummer eller fakturanummer
  • Namn på de produkter du vill returnera
  • Orsak till returen

 

Returförsändelse

Alla varor som skickas tillbaka bör förpackas väl, lämpligen i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och följesedel, detta påskyndar hanteringen utav din retur. Gosharp åtar sig inget ansvar för transportskador till följd av dålig emballering vid retur. Transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Retur måste skickas som Företagspaket till:

Gosharp.com Nordic AB, Box 7796, 103 96 Stockholm

Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelse! 

 

Återbetalning

Återbetalning av retur eller byten görs via Klarna, så snart som möjligt och senast inom 20 dagar. Om du har betalat via kort så återförs pengarna till ditt konto eller om du har betalat via bankkonto så regleras det mot ditt saldo.

 

Fri returfrakt vid byten

Om du vill byta en vara mot en annan vara, måste du själv göra en ny order via Gosharp.se. Med den nya varan skickar vi med en returfraktsedel, så du kostnadsfritt kan skicka in tillbaks den vara du vill byta. Vid retur (ångrat köp) måste du själv bekosta returporto.

 

Reservationer

Gosharp reserverar sig för slutförsäljning samt att de varor kan utgå ur sortimentet. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida. Gosharp förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

 

Force Majeure

Go sharp är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

 

Lagen om distanshandel

Gosharp följer lagen om distanshandel. Läs mer här.

 

Tvist

Vid eventuell tvist kommer Gosharp att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

 

Gosharp.com Nordic AB

Box 7796

103 96 Stockholm

Organisationsnummer: 556595-9920

Telefon: 08 - 50 90 22 20 

e-post team@gosharp.se

Vår kundservice är öppen helgfria vardagar mellan kl 08.30-17.00.